Aannemersbedrijf Van Helleman is al ruim 80 jaar een begrip in Zeeland. Ons familiebedrijf is gespecialiseerd in verbouw en renovatienieuwbouwrestauratie en onderhoud. We nemen u graag mee in de geschiedenis van ons familiebedrijf en onze werkwijze als gerenommeerd aannemersbedrijf in Zeeland.

Zeeuws aannemersbedrijf sinds 1937

De oorsprong van aannemersbedrijf Van Helleman ligt in 1937. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog startten Van Scheijk en Gilde een aannemersbedrijf aan de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg. Na de oorlog was er veel vraag naar het renoveren en bouwen van woningen en boerderijen. Vrij snel groeide Van Scheijk & Gilde uit tot een aannemersbedrijf met zo’n vijftien medewerkers. De focus lag voornamelijk op het renoveren, restaureren, verbouwen en bouwen van woningen en boerderijen. In de jaren ’60 werd het restauratiewerk van oude panden verder uitgebreid. Vooral in de historische binnenstad van Middelburg was de vraag hiernaar groot. Zo restaureerden we diverse panden en monumentale panden in de Spanjaardstraat en de Kuiperspoort.

Houtbewerking – Oude Veerseweg 1

In 1974 nam J. van Helleman sr. het aannemersbedrijf Van Scheijk & Gilde over. De nieuwe eigenaar was al enige tijd in dienst bij zijn schoonvader: de heer Gilde. Van Helleman sr. investeerde in moderne houtbewerkingsmachines. Deze koers werd in de jaren daarna voortgezet. Naast particuliere opdrachtgevers werd het klantenbestand uitgebreid met woningstichtingen en bedrijven. In 1990 verhuisde Van Helleman naar een groter pand aan de Oude Veerseweg 1 in Middelburg. Hier werd ook de timmerwerkplaats uitgebreid.

Hans van Helleman – Ampèreweg 38

In 2006 nam Hans van Helleman het bedrijf over van zijn vader. Hij zette het bedrijf voort aan de Ampèreweg in Middelburg. Zijn broer, René van Helleman, nam de timmerwerkplaats over. Benieuwd? Neem gerust eens een kijkje op www.vanhellemanhoutbewerking.nl.